5 enkla knep för bättre teknisk support

Är du frustrerad över din dators prestanda? Vill du skalla datorn varje gång du startar den? Måste du ständigt felsöka problem på egen hand?

I så fall kan det vara dags att få lite hjälp. Idag kommer vi att lära dig hur du får bättre teknisk support och vem du ska välja som ditt supportföretag (om du nu inte ska omskola dig själv i teknikens underbara värld). Oavsett om din dator är långsam eller frusen hjälper dessa tips dig att få igång den igen så smidigt som möjligt. Så vänta inte – börja fixa dina PC-problem redan idag med dessa enkla steg!

 

1. Vad ska jag leta efter i ett datorsupportföretag?

När det gäller att välja datorsupportföretag se till att leta efter ett företag som är licensierat och försäkrat i ditt land – tänk exakt som om du hade letat efter ett byggföretag Stockholm. Dessutom är det fördelaktigt att ha ett företag som erbjuder 24/7 support via livechatt eller e-post. Om du upplever ett PC-problem som ligger utanför din tekniska expertis är det viktigt att ha någon i supportteamet som kan hjälpa dig att felsöka och lösa problemet – utan att du pajar något själv. Det händer alltför ofta. Tro mig. Sist svalde jag en HDMI-sladd av misstag. Sist men inte minst, använd alltid dokumenterade rutiner när du själv felsöker problem. Detta hjälper dig att undvika potentiella fel och spara tid när du försöker fixa din dator på egen hand.

 

2. Finns det några nackdelar med att använda en datorsupporttjänst?

Visst, det kan finnas några negativa sidor med att använda datorstödtjänster. För det första tar dessa tjänster ofta betalt för sin hjälp och kvaliteten på tjänsterna kanske inte alltid motsvarar dina förväntningar. För det andra, om du behöver hjälp akut kan det ta längre tid än vanligt att få den hjälpen. För det tredje finns det ingen garanti för att personen du pratar med faktiskt vet hur du löser ditt problem – de kan bara hänvisa dig tillbaka till tillverkaren eller tekniskt supportteam istället (detta hände mig när jag skulle få hjälp med inställningarna för min dator och våra solceller från takläggare). Man flyttar så att säga på problemet, utan att faktiskt behöva ta i det.

 

3. Vilka problem hanteras bäst av teknisk support?

Problem som långsam datorprestanda, systemkrascher och fel bör hanteras av teknisk support. De kommer att leda dig genom de steg som krävs för att fixa din dator och hjälpa dig att identifiera grundorsaken till problemet, ungefär som en kontorsstädning Stockholm. I de flesta fall är det viktigt att komma ihåg att teknisk support inte är ett trollspö – de kan inte göra allt för dig och det kan finnas en del arbete som måste göras från din sida också. Men med lite ansträngning från båda parter kan de flesta problem fixas på minuter eller timmar snarare än dagar eller veckor.

 

4. Varför finns det så mycket hybris i teknisk datorsupport?

Det finns en hel del hybris i datorteknisk support, vilket ofta leder till att människor känner sig utnyttjade eller ”fördummade” när de pratar med någon högfärdig datornisse. Teknikmänniskor är ofta smarta människor, och det kan tyvärr bli lite fel när man tror att man kan så mycket mer än alla andra. Datorteknisk support är vanligtvis ett sätt för företag att tjäna pengar. Detta innebär att säljare uppmuntras att lösa enkla problem som inte motiverar kostnaden för ett verkligt teknikbesök. Produkten kan bli urvattnad, som dålig omega-3 & fettsyror. Detta leder ofta till att kunder känner att de blir utnyttjade och frustrerade över sin upplevelse. En lösning är för personer som behöver hjälp med att lösa tekniska problem på sin dator eller telefon att söka oberoende råd från vänner eller familj innan de söker teknisk support.

 

5. Sist men inte minst – ha tålamod

Om du har problem med din dator behöver du inte få panik! Försök att andas, ta en kort promenad eller en kaffe. Ta en Nixs under läppen. Även seriösa och allvarliga datorproblem går ofta att fixa, och du behöver inte direkt gå till femte steget av panikångest och tro att dina dokument, hemsida eller annat är borta för alltid. Många har idag automatiska backups, och flera skumma individer i samhället har fått uppleva first hand hur myckt som faktiskt sparas på en hårddisk, även när du försöker förstöra den. Så tro oss – du är förmodligen i goda händer. Simma lugnt, så hörs vi i nästa blogg!