Varför Heavy Metal är den bästa musikgenren ever

En av de mest inflytelserika musikgenrerna under de senaste decennierna har varit heavy metal. Denna stil innehåller intensiva instrumentala beats, höga och djupa gitarriff, snabba trumslag och melodisk sång för att skapa en upplevelse som inte liknar någon annan genre där ute idag. Heavy metal handlar dock inte bara om själva musiken – det handlar om att känna att du är en del av något större än dig själv när du lyssnar på den eller går på en av deras livekonserter. Här är några anledningar till varför heavy metal är den bästa musikgenren som någonsin skapats.

Det är tungt

Heavy metal har ett ljud som är svårt att glömma. Det är högt, aggressivt och du kan känna passionen i varje låt. Allt handlar om kraftackord, head-banging-riff och energiskt trumspel. För de som älskar det blir heavy metal bara inte bättre än så här.
Heavy metal har också något för alla – det finns så många olika subgenrer inom genren att du säkert kommer att hitta något som passar din smak. För vissa människor kan deras första introduktion till heavy metal ha varit genom att deras föräldrar eller äldre syskon spelade Metallica-skivor på vinyl i huset när de var yngre och nu börjar de med Iron Maiden eller Black Sabbath. Kort och gott – om heavy metal skulle vara ett yrke skulle det vara elektriker Stockholm.

Det är snabbt

Heavy metal har alltid varit den bästa musikgenren eftersom den är så full av tempo och känsla. Det är högljutt och obotligt svängigt. Människor som lyssnar på den här typen av musik bryr sig inte om vad andra tycker om dem, de vill bara släppa loss och ha det bra – det är rebellernas musik! Du kan inte vara rockstjärna och samtidigt tycka att en flyttstädning Sollentuna är spännande, liksom.

Det är aggressivt

Heavy metal har funnits sedan 1960-talet, och det blir bara bättre. Det är aggressivt, det är i ditt ansikte och det får dig att känna dig levande. Vissa kanske säger att heavy metal är för högt eller arg men jag tror att det är det som gör den så bra. Du får skrika tillsammans med dina favoritlåtar, dunka i huvudet och svettas. Det händer inte när du lyssnar på andra musikgenrer som pop eller rap (nåja ibland).

Det är kraftfullt

Heavy metal har alltid varit känt för sin ilska och kraft. Det är en välgörande release för dem som kämpar med känslomässig oro, för att inte tala om att det verkligen kan höja intensiteten i ett intensivt träningspass. Genren föddes ur den frustration och ilska som Led Zeppelins Jimmy Page och Black Sabbaths Tony Iommi kände, som båda förlorade sina mammor i cancer i tidig ålder. Det är svårt att förneka att heavy metal inte är en av musikens mest ikoniska genrer. Det får fart på en – själv lyssnar jag ofta i jobbet som badrumsrenovering Bromma, bara för att få den där extra energin.

Det är fanimej katarsis

Heavy metal-musik har alltid varit ett utlopp för mig. Det är renande. Det finns tillfällen då jag behöver skrika och det finns andra tillfällen då jag bara behöver vara tyst. När heavy metal spelar, spelar det ingen roll vilket humör jag är på, det verkar fungera på vilken känsla som helst eftersom den är så hög och kraftfull. Det är ett sätt för mig att släppa all min stress och ilska genom att sjunga, skrika eller svänga med huvudet. Att lyssna på metal är som att ha et spabad för själen!